Wie ben ik

 

Na mijn jeugdtijd en VWO college in Sittard, koos ik voor de opleiding Fysiotherapie, Manuele Therapie methode van der Bijl in Utrecht en had aldaar een jarenlange praktijkvoering 'Praktijk Wittevrouwen'. Kwam toen in 1992 in contact met dé CranioSacraal Therapie. Het was voor mij vrij snel duidelijk mij meer te gaan en willen specialiseren in deze bijzondere diepe vorm van therapeutisch denken en handelen. Binnen de Manuele Therapie waren de eerste fundamenten al gelegd voor een meer holistische benadering van de mens.

CranioSacraal Therapie, Viscerale Manipulaties en AtlasCorrectie waren dan ook een logische stap in mijn verdere professionele ontwikkeling. Eind jaren negentig maakte ik een volgende stap, woonde en werkte ik in het prachtige en rustige Noorwegen. De Viscerale Manipulaties en CranioSacraal Therapie opleiding, bij het Upledger Instituut te Doorn, brachten mij wel weer regelmatig naar Nederland. Nadat ik de CranioSacraal Therapie opleiding in 2001 succesvol had afgesloten en was gecertificeerd Cranio-Sacraal therapeut, werd ik uitgenodigd om een osteopathie praktijk in Doorn te komen versterken. Ongeveer gelijktijdig werd ik door het Upledger Instituut gevraagd om deel uit te gaan maken van het docententeam. CranioSacraal Therapie bracht mij dieper in contact met mijzelf, met name tijdens het werken met baby’s en kinderen. Ook zij zijn mijn grote leermeesters geworden en is er een liefde ontstaan die nooit meer over gaat. Voor mensen die een zwaar trauma of verlies te verwerken hebben integreer ik in de behandelingen zonodig de EMDR methode www.emdr.nl of het Systemisch Werk en Familieopstellingen van Bert Hellinger en Franz Ruppert. De Noorse fjorden maakten uiteindelijk tóch plaats voor de Utrechtse Heuvelrug.

Van 2015-2017 volgde ik een droom en reisde ik mijn man Maarten Prakken en onze Toyota Landcruiser gedurende 2 jaar van Djibouti naar Kaapstad, van Buenos Aires naar Pathagonië en verder omhoog naar Colombia.........een onvergetelijke reis in totale harmonie met elkaar, de natuur en de daarbij horende bevolking. Immens!!! Te volgen nog op ons geschreven en verbeeldend reisverhaal (www.maartenmarjon.reislogger.nl).

Minstens zo belangrijk ben en blijf ik onderdeel van mijn eigen familiesysteem, opgegroeid in Sittards gezin met 2 zussen en 1 broer ben ik moeder mogen worden van 4 pracht kinderen en geniet samen met Maarten ook van zijn mooie 3 kinderen en kleinzoon Beer.

Een prachtig, bijzonder en liefdevol familie systeem!

Dit alles in combinatie met het aangaan van de uitdagingen in de natuur, veel sporten in de buitenlucht, sociaal cultureel en liefdevol blij leven....het volgen van mijn hart, dat maakt mij tot een zéér gelukkig mens.

In de praktijk werk ik nauw samen met: vitaliteitscentrum.nl • Homeopatisch Artsencentrum te Utrecht (www.homeopathie-utrecht.nl) • Martine Folkersma (www.coachencranio.nl/mindfulness) • Annemarie Prins-de Jongh (www.annemarieprins-dejongh.nl