Psoas

De psoas is een belangrijke spier omdat deze spier, benen, middenrif en rug direct met elkaar verbindt. De spier komt als eerste in actie bij een vecht-, vries- of vluchtreactie. Daarmee is de spier een vangnet voor veel vastgehouden stress. Gelegen in de diepte van de buik, de kern van ons fysieke lichaam, beïnvloedt de psoas spier veel aspecten van ons wel en wee. De psoas is van essentieel belang voor gevoel van balans en centering, voor beweging en coördinatie, voor lichaamshouding en gewrichtsrotatie. De psoas functioneert als een uiterst sensitieve radar/spiegel voor onze diepste gevoelens, emoties en impressies. In het contact vertelt hij./zij wat er leeft in de 'onderstroom'. Daarnaast is dit bij uitstek het gebied waar angsten, gekwetstheid en trauma's ingekapseld liggen. Als onderdeel van de 'core' verdient de psoas een plek te krijgen in ons lichaamsbewustzijn. Prachtig om in de diepte mee te werken.

In het boek ‘Psoas de spier van de ziel’ van Liz Koch leer je de psoas, de plek waar je emoties worden opgeslagen, kennen en activeren om balans in je autonome zenuwstelsel te herstellen.
In Psoas de spier van de ziel, symbool voor de verbinding tussen lichaam en ziel van Liz Koch leer je de psoas, een belangrijke spiergroep, kennen en activeren om balans in je autonome zenuwstelsel te herstellen.

BWO&2021%PL (wachtwoord voor psoas)

Diep in ons lichaam ligt de psoas, het spierweefsel in de heupen dat de verbinding vormt tussen boven- en onderlichaam. De psoas reageert instinctief als we onrust, onveiligheid en stress ervaren. Dit uit zich o.a. in heup-, rug- en buikklachten. Niet voor niets wordt de psoas de zetel van onze ziel genoemd; de plek waar onze emoties worden opgeslagen.
In prachtige taal vertelt Liz Koch ( Psoas 'Spier van de ziel' en 'Kernbewustzijn') hoe we de psoas kunnen activeren en zo de balans in ons autonome zenuwstelsel herstellen.

Fascinerende literatuur voor iedereen die bezig is met de vergroting van het lichaamsbewustzijn.